Ruské zelí s jablky
Ingredience
Jablka |
3 ks |
Kmín drcený |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
700 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a po okapání vsypeme do hrnce. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.
- Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a přidáme k zelí spolu s olejem. Vaříme asi 20 minut.
- Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme, nadrobno nakrájíme a vmícháme do zelí s jablky. Okořeníme kmínem a vaříme ještě 20 minut.
- Chvíli před koncem vaření pokrm zaprášíme hladkou moukou, povaříme a odstavíme z plotny.
- Můžeme podávat s vařenými bramborami.