Ruské zelí s jablky

Ingredience


Jablka 3 ks
Kmín drcený 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1 l
Zelí hlávkové bílé 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a po okapání vsypeme do hrnce. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.
  2. Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a přidáme k zelí spolu s olejem. Vaříme asi 20 minut.
  3. Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme, nadrobno nakrájíme a vmícháme do zelí s jablky. Okořeníme kmínem a vaříme ještě 20 minut.
  4. Chvíli před koncem vaření pokrm zaprášíme hladkou moukou, povaříme a odstavíme z plotny.
  5. Můžeme podávat s vařenými bramborami.