Patizon v rajské omáčce
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kečup jemný |
3 polévková lžíce |
Kečup ostrý |
2 polévková lžíce |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Patison |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- Oloupanou, jemně nasekanou cibuli orestujeme v kastrole na oleji, přidáme patizon a opékáme 2 minuty. Potom pod pokličkou dusíme doměkka. Směs osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a majoránkou. Vmícháme kečup a nakonec přidáme rozetřený česnek. Povaříme 2 minuty.
- Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s vařenými těstovinami.