Patizon v rajské omáčce

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kečup jemný 3 polévková lžíce
Kečup ostrý 2 polévková lžíce
Majoránka 1 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Patison 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
  2. Oloupanou, jemně nasekanou cibuli orestujeme v kastrole na oleji, přidáme patizon a opékáme 2 minuty. Potom pod pokličkou dusíme doměkka. Směs osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a majoránkou. Vmícháme kečup a nakonec přidáme rozetřený česnek. Povaříme 2 minuty.
  3. Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s vařenými těstovinami.