Kuřecí stehna na vínu
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar zeleninový |
125 ml |
Zakysaná smetana |
30 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna zbavíme kůže a potřeme solí a pepřem. Nadrobno si nakrájíme cibuli a mrkev. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mrkev a kuřecí stehna, opečeme dozlatova.
- Poté přidáme na pánev cibuli, nadrobno nakrájená rajčata a tymián. Zalijeme vývarem, vínem a vaříme cca 25 minut, dokud se nám vývar nevypaří. Poté vmícháme zakysanou smetanu, povaříme ještě cca 5 minut a podáváme.