Kuřecí stehna na vínu

Kuřecí stehna na vínu - obrázek

Ingredience


Cibule 3 ks
Kuřecí stehna 4 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 150 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno bílé 125 ml
Vývar zeleninový 125 ml
Zakysaná smetana 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna zbavíme kůže a potřeme solí a pepřem. Nadrobno si nakrájíme cibuli a mrkev. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mrkev a kuřecí stehna, opečeme dozlatova.
  2. Poté přidáme na pánev cibuli, nadrobno nakrájená rajčata a tymián. Zalijeme vývarem, vínem a vaříme cca 25 minut, dokud se nám vývar nevypaří. Poté vmícháme zakysanou smetanu, povaříme ještě cca 5 minut a podáváme.