Řezy Eva

Ingredience


Cukr krupice 175 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Margarín 175 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 175 g
Vejce slepičí 3 ks
Cukr moučkový 30 g
Džem jahodový 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Koláčové formy vymažeme máslem a na dno vystřihneme papír na pečení.
  2. Do mísy dáme všechny přísady. Ručním šlehačem mícháme asi 2 minuty dohladka.
  3. Těsto rozdělíme do připravených forem a stejnoměrně rozetřeme. Pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až tvary nabudou, a získají zlatou barvu.
  4. Dáme vychladnout. Vyklopíme na drátěnou podložku, sejmeme papír.
  5. Oba koláče spojíme dohromady džemem a povrch pocukrujeme. Před podáváním nakrájíme.