Řezy Eva
Ingredience
Cukr krupice |
175 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Margarín |
175 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
175 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Cukr moučkový |
30 g |
Džem jahodový |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Koláčové formy vymažeme máslem a na dno vystřihneme papír na pečení.
- Do mísy dáme všechny přísady. Ručním šlehačem mícháme asi 2 minuty dohladka.
- Těsto rozdělíme do připravených forem a stejnoměrně rozetřeme. Pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až tvary nabudou, a získají zlatou barvu.
- Dáme vychladnout. Vyklopíme na drátěnou podložku, sejmeme papír.
- Oba koláče spojíme dohromady džemem a povrch pocukrujeme. Před podáváním nakrájíme.