Kuřecí prsa v koňaku
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Koňak vaječný |
45 ml |
Kuřecí prsa |
800 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
225 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kuřecí prsa pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí a pepřem. Přikryjeme a necháme cca hodinu marinovat.
- Poté v pekáči rozehřejeme máslo a dáme do něho kuře posypané tymiánem. Pečeme na 200 stupňů asi 30 minut. Občas kuře podlijeme vínem, aby se nám nepřichytilo.
- V misce smícháme zakysanou smetanu s koňakem. Potřeme ji kuře a pečeme dalších 10 až 15 minut, dokud nemáme kuře krásně měkké.