Kuřecí prsa v koňaku

Kuřecí prsa v koňaku - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Koňak vaječný 45 ml
Kuřecí prsa 800 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 225 ml
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí a pepřem. Přikryjeme a necháme cca hodinu marinovat.
  2. Poté v pekáči rozehřejeme máslo a dáme do něho kuře posypané tymiánem. Pečeme na 200 stupňů asi 30 minut. Občas kuře podlijeme vínem, aby se nám nepřichytilo.
  3. V misce smícháme zakysanou smetanu s koňakem. Potřeme ji kuře a pečeme dalších 10 až 15 minut, dokud nemáme kuře krásně měkké.