Skořicové vafle

Skořicové vafle - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 125 g
Cukr skořicový 2 ks
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Skořice mletá 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme máslo se špetkou soli do pěny, pak do něj přimícháme cukr, vejce a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a všechny suroviny se dobře nepropojí. Nakonec přidáme skořici, mleté vlašské ořechy, mouku a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto položíme na vál, tvoříme z něj placičky. Formu na vafle vymažeme olejem a placičky pokládáme dovnitř. Formu uzavřeme a pečeme asi 5 minut. Po upečení vyjmeme, servírujeme na připravené talíře a sypeme skořicovým cukrem.