Skořicové vafle
Ingredience
Cukr krupice |
125 g |
Cukr skořicový |
2 ks |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- V míse utřeme máslo se špetkou soli do pěny, pak do něj přimícháme cukr, vejce a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a všechny suroviny se dobře nepropojí. Nakonec přidáme skořici, mleté vlašské ořechy, mouku a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto položíme na vál, tvoříme z něj placičky. Formu na vafle vymažeme olejem a placičky pokládáme dovnitř. Formu uzavřeme a pečeme asi 5 minut. Po upečení vyjmeme, servírujeme na připravené talíře a sypeme skořicovým cukrem.