Rozinkové řezy

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Hrozinky 250 g
Koření perníkové 5 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Margarín 250 g
Martell cognac 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Švestky sušené 250 g
Třešně 125 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky nakrájíme na kousky, třešně přepůlíme a propláchneme. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme ji papírem na pečení.
  2. Smícháme všechny přísady a dobře je promícháme, aby se spojily. Dáme do připravené formy a uhladíme povrch.
  3. Pečeme 2-2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 140 °C. Asi po hodině zakryjeme povrch formy fólií na pečení. Zda je koláč propečený, vyzkoušíme špejlí.
  4. Hotový koláč by měl být pevný na dotek. Necháme jej vychladnout ve formě, potom vyklopíme. Nakrájíme na řezy. Uchováme ve vzduchotěsné nádobě.