Rozinkové řezy
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Hrozinky |
250 g |
Koření perníkové |
5 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Margarín |
250 g |
Martell cognac |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Švestky sušené |
250 g |
Třešně |
125 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Švestky nakrájíme na kousky, třešně přepůlíme a propláchneme. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme ji papírem na pečení.
- Smícháme všechny přísady a dobře je promícháme, aby se spojily. Dáme do připravené formy a uhladíme povrch.
- Pečeme 2-2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 140 °C. Asi po hodině zakryjeme povrch formy fólií na pečení. Zda je koláč propečený, vyzkoušíme špejlí.
- Hotový koláč by měl být pevný na dotek. Necháme jej vychladnout ve formě, potom vyklopíme. Nakrájíme na řezy. Uchováme ve vzduchotěsné nádobě.