Roštěná na grilu
Ingredience
Barbecue omáčka |
60 g |
Česnek sušený |
30 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
1000 g |
Paprika mletá pálivá |
10 g |
Pepř černý mletý |
20 g |
Sůl |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 22 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kus masa budeme grilovat vcelku. Nejdříve si připravíme směs koření. Do misky nasypeme sušený česnek, sůl, mletý pepř, mletou pálivou papriku a promícháme. Kus masa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a směs koření do masa vetřeme ze všech stran. Pracujeme pečlivě.
- Maso položíme na gril a grilujeme asi 10 minut z každé strany. Maso občas otáčíme. Nyní maso potřeme barbecue omáčkou a grilujeme ještě 2 minuty. Maso odsuneme na okraj grilu a necháme ho 2 minuty odpočinout.
- Maso podáváme vcelku, po rozkrojení by měla vytékat růžová šťáva.