Roštěná na grilu

Roštěná na grilu - obrázek

Ingredience


Barbecue omáčka 60 g
Česnek sušený 30 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 1000 g
Paprika mletá pálivá 10 g
Pepř černý mletý 20 g
Sůl 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kus masa budeme grilovat vcelku. Nejdříve si připravíme směs koření. Do misky nasypeme sušený česnek, sůl, mletý pepř, mletou pálivou papriku a promícháme. Kus masa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a směs koření do masa vetřeme ze všech stran. Pracujeme pečlivě.
  2. Maso položíme na gril a grilujeme asi 10 minut z každé strany. Maso občas otáčíme. Nyní maso potřeme barbecue omáčkou a grilujeme ještě 2 minuty. Maso odsuneme na okraj grilu a necháme ho 2 minuty odpočinout.
  3. Maso podáváme vcelku, po rozkrojení by měla vytékat růžová šťáva.