Tagliatelle se zaječím ragů

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Masový vývar 125 ml
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pancetta 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tagliatelle 400 g
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 1.5 l
Zaječí maso 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zaječí maso očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na menší kousky. Cibuli, celer a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme najamno. Celer a mrkev opláchneme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme a dužinu pokrájíme na kousky. Pancettu nakrájíme na kostičky.
  2. V pánvi rozpálíme olej a přidáme pancettu. Osmahneme ji a přidáme zaječí maso, které opečeme ze všech stran. K opečenému masu přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme.
  3. Směs okořeníme tymiánem a pepřem, osolíme. Vše podlijeme bílým vínem a masovým vývarem. Takto připravené ragů pod pokličkou podusíme na mírném ohni asi 1 hodinu a dvacet minut.
  4. Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
  5. K uvařeným těstovinám přidáme zaječí ragů a promícháme.
  6. Vše upravíme na talíře a teplé podáváme.