Tagliatelle se zaječím ragů
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Masový vývar |
125 ml |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pancetta |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tagliatelle |
400 g |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
1.5 l |
Zaječí maso |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zaječí maso očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na menší kousky. Cibuli, celer a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme najamno. Celer a mrkev opláchneme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme a dužinu pokrájíme na kousky. Pancettu nakrájíme na kostičky.
- V pánvi rozpálíme olej a přidáme pancettu. Osmahneme ji a přidáme zaječí maso, které opečeme ze všech stran. K opečenému masu přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme.
- Směs okořeníme tymiánem a pepřem, osolíme. Vše podlijeme bílým vínem a masovým vývarem. Takto připravené ragů pod pokličkou podusíme na mírném ohni asi 1 hodinu a dvacet minut.
- Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
- K uvařeným těstovinám přidáme zaječí ragů a promícháme.
- Vše upravíme na talíře a teplé podáváme.