Smažená vejce s uzeninou a zeleninou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Klobása Dunajská |
200 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
40 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a mlékem, cibuli nakrájíme nadrobno, klobásu nakrájíme na tenčí plátky, očištěné papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, rajčata na kostky, sýr nastrouháme.
- Na másle zpěníme cibuli, přidáme plátky klobásy a necháme zrůžovět. Poté vmícháme papriky s rajčaty a dusíme. Až se tekutina vydusí, vlijeme vejce a necháme srazit.
- Směs hned podáváme posypanou sýrem.