Pastinák s křenem a jablky
Ingredience
Jablka |
3 ks |
Křen |
2 polévková lžíce |
Pastinák |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný pastinák nakrájíme na špalíčky a krátce povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
- Potom špalíčky pastináku nahrubo nastrouháme a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, jemně nastrouhaná jablka, nastrouhaný křen a 3 lžíce vývaru z pastináku. Vše dobře promícháme, přisolíme, opepříme a necháme několik hodin proležet v chladničce.
- Podáváme jako přílohu k masům.