Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
0.5 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Cukr moučkový |
0.5 kávová lžička |
Fazole černé |
1 polévková lžíce |
Hřebenatka |
12 ks |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Mouka kukuřičná |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Olej sezamový |
0.5 kávová lžička |
Omáčka sójová |
3 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso vyjmeme ze škeblí a dáme stranou. Maso namočíme do sherry a rozdělíme po dvou kusech zpět do škeblí. Odložíme stranou.
- Fazole necháme 15 minut namáčet ve studené vodě, propláchneme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, kukuřičnou moukou, ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a osladíme cukrem. Směs rozdělíme do škeblí a zakápneme sezamovým olejem.
- V napařovacím hrnci přivedeme k varu trochu vody, škeble naskládáme na pařák a pod pokličkou dusíme cca 5 minut.
- Po vyjmutí posypeme na tenké plátky nakrájenou cibulkou (použijeme pouze zelenou část), dozdobíme lístky koriandru a malými kousky chilli papričky a podáváme.