Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 0.5 ks
Cibulka jarní 1 ks
Cukr moučkový 0.5 kávová lžička
Fazole černé 1 polévková lžíce
Hřebenatka 12 ks
Koriandr čerstvý 1 hrst
Mouka kukuřičná 1 kávová lžička
Olej olivový 1 kávová lžička
Olej sezamový 0.5 kávová lžička
Omáčka sójová 3 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso vyjmeme ze škeblí a dáme stranou. Maso namočíme do sherry a rozdělíme po dvou kusech zpět do škeblí. Odložíme stranou.
  2. Fazole necháme 15 minut namáčet ve studené vodě, propláchneme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, kukuřičnou moukou, ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a osladíme cukrem. Směs rozdělíme do škeblí a zakápneme sezamovým olejem.
  3. V napařovacím hrnci přivedeme k varu trochu vody, škeble naskládáme na pařák a pod pokličkou dusíme cca 5 minut.
  4. Po vyjmutí posypeme na tenké plátky nakrájenou cibulkou (použijeme pouze zelenou část), dozdobíme lístky koriandru a malými kousky chilli papričky a podáváme.