Restované kalmary s medem a bazalkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kalamáry 500 g
Kari koření 1 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm doměkka na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nahrubo nasekané lístky bazalky, ochutíme kari kořením, solí, pepřem a medem. Důkladně promícháme.
  2. Do směsi vložíme kroužky kalmarů a několik minut orestujeme doměkka. Na závěr vmícháme najemno nasekanou petrželku, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.