Restované kalmary s medem a bazalkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kalamáry |
500 g |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm doměkka na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nahrubo nasekané lístky bazalky, ochutíme kari kořením, solí, pepřem a medem. Důkladně promícháme.
- Do směsi vložíme kroužky kalmarů a několik minut orestujeme doměkka. Na závěr vmícháme najemno nasekanou petrželku, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.