Parmice smažená v prosciuttu

Ingredience


Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Parmice 1 kg
Pepř černý mletý 1 špetka
Prosciutto sušené 4 plátek
Šalvěj čerstvá 4 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Parmici očistíme a podélným tahem směrem od ocasu oškrábeme šupiny. Vykostíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Na každý filet dáme 2 lístky šalvěje a zabalíme ho do plátku šunky. Alespoň 30 minut necháme odpočinout v lednici.
  2. Poté rozpálíme máslo s olejem a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty. Na povrchu nám musí vzniknout křehká kůrčička. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, doplníme čtvrtkami citronu a ihned podáváme.