Parmice smažená v prosciuttu
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Parmice |
1 kg |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Prosciutto sušené |
4 plátek |
Šalvěj čerstvá |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Parmici očistíme a podélným tahem směrem od ocasu oškrábeme šupiny. Vykostíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Na každý filet dáme 2 lístky šalvěje a zabalíme ho do plátku šunky. Alespoň 30 minut necháme odpočinout v lednici.
- Poté rozpálíme máslo s olejem a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty. Na povrchu nám musí vzniknout křehká kůrčička. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, doplníme čtvrtkami citronu a ihned podáváme.