Pikantní pečený kapr
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Kapr obecný |
800 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Naporcujeme na díly kapra, omyjeme, osušíme a zakápneme citronem, potřeme prolisovaným česnekem se solí.
- Smícháme v míse mouku s pepřem, paprikou, chilli kořením a obalíme kapra.
- Na rozpáleném oleji z obou stran porce ryby osmahneme.
- Poté podáváme.