Rajčata plněná ricottou a lososem
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Losos uzený |
120 g |
Máslo bylinkové |
60 g |
Máslo čerstvé |
2 kávová lžička |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Pepř bílý |
0.5 špetka |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
8 ks |
Ricotta |
160 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme rajčata a seřízneme vršky. Čajovou lžičkou vydlabeme vnitřky a rajčatové "kalíšky" lehce okořeníme solí a bílým pepřem. Nakrájíme lososa na kostičky. Ricottu smícháme s rozšlehanými vejci, do sýrové směsi přidáme lososa a ochutíme cayenským pepřem, muškátovým květem a solí.
- Troubu předehřejeme na 220°C. Rajčata naplníme připravenou nádivkou, vložíme je do ohnivzdorné misky vymaštěné máslem rozetřeným s olejem a pečeme 15 minut.
- Na pánvi necháme vyvařit víno s cibulovými kostičkami na 1/3 z celkového množství. Přidáme smetanu a krátce povaříme. Do smetanové omáčky, postupně po malých vločkách, metličkou na sníh zašleháváme bylinkové máslo. Pánev odstavíme a omáčku ochutíme solí a pepřem. Plněná rajčata podáváme ve vinné omáčce.