Rajčata plněná ricottou a lososem

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Losos uzený 120 g
Máslo bylinkové 60 g
Máslo čerstvé 2 kávová lžička
Muškátový květ 1 špetka
Olej olivový 2 kávová lžička
Pepř bílý 0.5 špetka
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 8 ks
Ricotta 160 g
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme rajčata a seřízneme vršky. Čajovou lžičkou vydlabeme vnitřky a rajčatové "kalíšky" lehce okořeníme solí a bílým pepřem. Nakrájíme lososa na kostičky. Ricottu smícháme s rozšlehanými vejci, do sýrové směsi přidáme lososa a ochutíme cayenským pepřem, muškátovým květem a solí.
  2. Troubu předehřejeme na 220°C. Rajčata naplníme připravenou nádivkou, vložíme je do ohnivzdorné misky vymaštěné máslem rozetřeným s olejem a pečeme 15 minut.
  3. Na pánvi necháme vyvařit víno s cibulovými kostičkami na 1/3 z celkového množství. Přidáme smetanu a krátce povaříme. Do smetanové omáčky, postupně po malých vločkách, metličkou na sníh zašleháváme bylinkové máslo. Pánev odstavíme a omáčku ochutíme solí a pepřem. Plněná rajčata podáváme ve vinné omáčce.