Pečené lososové filety na zeleninové omáčce

Ingredience


Cuketa 2 ks
Losos - filety 800 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika žlutá 2 ks
Pepř černý mletý 3 špetka
Pyré rajčatové 2 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 125 ml
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen, bílých vnitřků a nakrájíme na kostky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky a na 4 polévkových lžicích olivového oleje podusíme dosklovita. Přidáme nakrájenou zeleninu a krátce podusíme. Přidáme 1/2 šálku vody, okořeníme solí a pepřem a vaříme pod pokličkou 5 minut. 2-3 polévkové lžíce kostek zeleniny s trochou vývaru, rajčatovým pyré a zakysanou smetanou umixujeme, přidáme k ostatní zelenině a ochutíme solí a pepřem.
  2. Filety z lososa vložíme stranou s kůží na pánev a na zbývajícím oleji pečeme cca 5 minut, okořeníme solí a pepřem.
  3. Zeleninovou omáčku s pečenými filety rozdělíme na talíře a podáváme.