Pečené lososové filety na zeleninové omáčce
Ingredience
Cuketa |
2 ks |
Losos - filety |
800 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Pyré rajčatové |
2 kávová lžička |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
125 ml |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen, bílých vnitřků a nakrájíme na kostky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky a na 4 polévkových lžicích olivového oleje podusíme dosklovita. Přidáme nakrájenou zeleninu a krátce podusíme. Přidáme 1/2 šálku vody, okořeníme solí a pepřem a vaříme pod pokličkou 5 minut. 2-3 polévkové lžíce kostek zeleniny s trochou vývaru, rajčatovým pyré a zakysanou smetanou umixujeme, přidáme k ostatní zelenině a ochutíme solí a pepřem.
- Filety z lososa vložíme stranou s kůží na pánev a na zbývajícím oleji pečeme cca 5 minut, okořeníme solí a pepřem.
- Zeleninovou omáčku s pečenými filety rozdělíme na talíře a podáváme.