Filety z okouníka mořského v pergamenu
Ingredience
Česnek |
150 g |
Citrony |
0.5 ks |
Filé rybí |
500 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata Cherry |
150 g |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
0.5 ks |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z okouníka mořského omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na 8 dílů. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony rozkrájíme na čtvrtky a koktejlová rajčata rozpůlíme. Lístky tymiánu otrháme od stonků. Všechny připravené přísady smícháme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme solí a pepřem.
- Na každou porci si připravíme 2 listy pergamenu a pokapeme je vodou. Horní polovinu papíru potřeme čestvým máslem. Rybí směs rozložíme na střední část papíru a na směs rozdělíme zbývající máslo. Pergamenový papír srolujeme do roličky, konce zavážeme kuchyňskou nití a přesahující papír odstřihneme. Plněné pergamenové balíčky grilujeme na grilu v troubě při střední teplotě 20-25 minut a balíčky občas obrátíme.
- Před podáváním papír uprostřed rozstřihneme.