Polévka rybí
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Kapří jikry |
1 ks |
Kapr obecný |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Nové koření celé |
1 ks |
Petržel kořen |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Zeleninu očistíme a nastrouháme, dusíme na trošce másla v hrnci. Ze zbylého másla uděláme jíšku.
- Povaříme rybí části s kořením.
- Obereme maso a vývar přecedíme.
- Do hrnce se zeleninou nalijeme vývar, přidáme jíšku a rozmícháme.
- Přidáme obrané maso a na prkénku nožem naškrábané mlíčí a jikry. Povaříme polévku, přidáme muškátový oříšek, osolíme a opepříme.