Polévka rybí

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 1 ks
Kapří jikry 1 ks
Kapr obecný 1 ks
Máslo čerstvé 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Nové koření celé 1 ks
Petržel kořen 2 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu očistíme a nastrouháme, dusíme na trošce másla v hrnci. Ze zbylého másla uděláme jíšku.
  2. Povaříme rybí části s kořením.
  3. Obereme maso a vývar přecedíme.
  4. Do hrnce se zeleninou nalijeme vývar, přidáme jíšku a rozmícháme.
  5. Přidáme obrané maso a na prkénku nožem naškrábané mlíčí a jikry. Povaříme polévku, přidáme muškátový oříšek, osolíme a opepříme.