Marinovaná žebra
Ingredience
Vepřová žebra |
1.2 kg |
Koření grilovací |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
20 ml |
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice |
20 ml |
Melasa |
120 ml |
Ocet vinný |
75 ml |
Paprika mletá sladká |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
250 ml |
Sirup javorový |
75 ml |
Sůl |
9 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
40 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žebra vložíme do mělké větší mísy, potřeme bohatě olejem smíchaným s grilovacím kořením, zakryjeme a necháme v chladnu několik hodin marinovat.
- Z předepsaných ingrediencí smícháme grilovací omáčku, kterou na pánvi povaříme 10 minut, dokud nezhoustne. Vychladlou omáčku naneseme na marinované maso a grilujeme pozvolna, často otáčíme a potíráme omáčkou, až je maso propečené a křupavé.