Marinovaná žebra

Ingredience


Vepřová žebra 1.2 kg
Koření grilovací 1 kávová lžička
Olej olivový 20 ml
Česnek 1 stroužek
Hořčice 20 ml
Melasa 120 ml
Ocet vinný 75 ml
Paprika mletá sladká 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 250 ml
Sirup javorový 75 ml
Sůl 9 g
Worcester (worcesterská omáčka) 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebra vložíme do mělké větší mísy, potřeme bohatě olejem smíchaným s grilovacím kořením, zakryjeme a necháme v chladnu několik hodin marinovat.
  2. Z předepsaných ingrediencí smícháme grilovací omáčku, kterou na pánvi povaříme 10 minut, dokud nezhoustne. Vychladlou omáčku naneseme na marinované maso a grilujeme pozvolna, často otáčíme a potíráme omáčkou, až je maso propečené a křupavé.