Kuřecí polévka s těstovinami capellini
Ingredience
Kuřecí prsa |
120 g |
Olej slunečnicový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Capellini |
120 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Bobkový list |
1.2 ks |
Celer řapíkatý |
120 g |
Cibule |
1.2 ks |
Kuřecí křídla |
360 g |
Kuřecí krk |
360 g |
Mrkev kořen |
1.2 ks |
Pepř černý celý |
6 ks |
Petržel - nať |
0.6 hrst |
Tymián čerstvý |
24 g |
Voda pitná |
2.4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 230 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve větším hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Nakrájíme si kuřecí prsa na nudličky, přidáme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
- Zatímco se polévka vaří, nakrájíme si nadrobno petrželku. V misce si rozšleháme vejce, přidáme sůl, pepř a petrželku. Na pánvičce si rozehřejeme olej a nalijeme do ní 1/2 této hmoty. Měli bychom z ní udělat placku, kterou budeme asi 3 minuty zahřívat, do ztuhnutí. Poté dáme placku na talíž a uděláme druhou ze zbytku vajíček.
- Přidáme do polévky těstoviny a vaříme asi 5 minut.
- Vaječné placky nakrájíme na menší nudličky, které nakonec použijeme na ozdobení polévky. Polévku ještě dle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.
- Vývar kuřecí [42660]:
- Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit cca 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit.