Kuřecí polévka s těstovinami capellini

Ingredience


Kuřecí prsa 120 g
Olej slunečnicový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Těstoviny Capellini 120 g
Vejce slepičí 3 ks
Bobkový list 1.2 ks
Celer řapíkatý 120 g
Cibule 1.2 ks
Kuřecí křídla 360 g
Kuřecí krk 360 g
Mrkev kořen 1.2 ks
Pepř černý celý 6 ks
Petržel - nať 0.6 hrst
Tymián čerstvý 24 g
Voda pitná 2.4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Nakrájíme si kuřecí prsa na nudličky, přidáme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
  2. Zatímco se polévka vaří, nakrájíme si nadrobno petrželku. V misce si rozšleháme vejce, přidáme sůl, pepř a petrželku. Na pánvičce si rozehřejeme olej a nalijeme do ní 1/2 této hmoty. Měli bychom z ní udělat placku, kterou budeme asi 3 minuty zahřívat, do ztuhnutí. Poté dáme placku na talíž a uděláme druhou ze zbytku vajíček.
  3. Přidáme do polévky těstoviny a vaříme asi 5 minut.
  4. Vaječné placky nakrájíme na menší nudličky, které nakonec použijeme na ozdobení polévky. Polévku ještě dle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.
  5. Vývar kuřecí [42660]:
  6. Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit cca 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit.