Kuřecí polévka po italsku

Ingredience


Kukuřice cukrová nakládaná 180 g
Kuřecí prsa 450 g
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Těstoviny Vermicelli 120 g
Voda pitná 3 l
Bobkový list 0.8 ks
Celer řapíkatý 80 g
Cibule 0.8 ks
Kuřecí křídla 240 g
Kuřecí krk 240 g
Mrkev kořen 0.8 ks
Pepř černý celý 4 ks
Petržel - nať 0.4 hrst
Tymián čerstvý 16 g
Voda pitná 1.6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce dáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme vývarem a smetanou a přivedeme k varu. Potom zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 20 minut. Mezitím si dáme do jiného většího hrnce vodu a přivedeme ji k varu. Poté do ní dáme vařit těstoviny na cca 11 minut. Potom těstoviny scedíme a udržujeme v teple. Nakonec polévku dle chuti osolíme a opepříme. Solamyl s mlékem rozmícháme na hladkou kaši a za stálého míchání vlijeme do polévky, nakonec přidáme těstoviny a kukuřici a můžeme podávat.
  2. Vývar kuřecí [42660]:
  3. Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit asi 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit.