Kuřecí polévka po italsku
Ingredience
Kukuřice cukrová nakládaná |
180 g |
Kuřecí prsa |
450 g |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Vermicelli |
120 g |
Voda pitná |
3 l |
Bobkový list |
0.8 ks |
Celer řapíkatý |
80 g |
Cibule |
0.8 ks |
Kuřecí křídla |
240 g |
Kuřecí krk |
240 g |
Mrkev kořen |
0.8 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel - nať |
0.4 hrst |
Tymián čerstvý |
16 g |
Voda pitná |
1.6 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 235 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce dáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme vývarem a smetanou a přivedeme k varu. Potom zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 20 minut. Mezitím si dáme do jiného většího hrnce vodu a přivedeme ji k varu. Poté do ní dáme vařit těstoviny na cca 11 minut. Potom těstoviny scedíme a udržujeme v teple. Nakonec polévku dle chuti osolíme a opepříme. Solamyl s mlékem rozmícháme na hladkou kaši a za stálého míchání vlijeme do polévky, nakonec přidáme těstoviny a kukuřici a můžeme podávat.
- Vývar kuřecí [42660]:
- Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit asi 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit.