Volská oka s cibulovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 250 g
Kari koření 2 špetka
Mléko plnotučné 500 ml
Paprika mletá sladká 0.25 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 150 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 40 ml
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nahrubo, pažitku jemně nasekáme.
  2. V mléce na mírném plameni vaříme cibuli s bobkovým listem, solí a pepřem. Po čtvrt hodině cibuli odstavíme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme bobkový list, přidáme kari koření, mletou papriku a směs rozmixujeme dohladka.
  3. V rendlíku z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, rozšleháme ji s cibulovým krémem a na mírném plameni za častého míchání vaříme alespoň 15 minut. Na závěr zašleháme kysanou smetanu a prohřejeme.
  4. Na pánvi na oleji usmažíme volská oka. Servírujeme na nahřátých talířích přelitá cibulovým krémem a posypaná pažitkou.