Volská oka s cibulovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
250 g |
Kari koření |
2 špetka |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Paprika mletá sladká |
0.25 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
150 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
40 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nahrubo, pažitku jemně nasekáme.
- V mléce na mírném plameni vaříme cibuli s bobkovým listem, solí a pepřem. Po čtvrt hodině cibuli odstavíme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme bobkový list, přidáme kari koření, mletou papriku a směs rozmixujeme dohladka.
- V rendlíku z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, rozšleháme ji s cibulovým krémem a na mírném plameni za častého míchání vaříme alespoň 15 minut. Na závěr zašleháme kysanou smetanu a prohřejeme.
- Na pánvi na oleji usmažíme volská oka. Servírujeme na nahřátých talířích přelitá cibulovým krémem a posypaná pažitkou.