Zapečená vejce s vepřovými ledvinkami

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 500 ml
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rajčatová šťáva 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
Vepřové ledvinky 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky dobře očistíme, zbavíme blan, tuku, močovodů a nakrájíme na nudličky. Poté necháme ledvinky alespoň 1 hodinu namočené v mléce. Mléko slijeme a ledvinky propláchneme několikrát ve vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno, zapékací mísu vymažeme máslem.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přimícháme ledvinky a za stálého míchání smažíme ze všech stran, až se vysmahne všechna tekutina. Na závěr do ledvinek vmícháme sůl, pepř a ledvinky vložíme do zapékací mísy. Povrch urovnáme a na ledvinky rozklepneme vejce a v předehřáté troubě zapečeme. Na závěr vejce přelijeme rajčatovou šťávou, necháme prohřát a podáváme.