Zapečená vejce s vepřovými ledvinkami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčatová šťáva |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Vepřové ledvinky |
250 g |
-
Doba přípravy: 100 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledvinky dobře očistíme, zbavíme blan, tuku, močovodů a nakrájíme na nudličky. Poté necháme ledvinky alespoň 1 hodinu namočené v mléce. Mléko slijeme a ledvinky propláchneme několikrát ve vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno, zapékací mísu vymažeme máslem.
- Na oleji zpěníme cibuli, přimícháme ledvinky a za stálého míchání smažíme ze všech stran, až se vysmahne všechna tekutina. Na závěr do ledvinek vmícháme sůl, pepř a ledvinky vložíme do zapékací mísy. Povrch urovnáme a na ledvinky rozklepneme vejce a v předehřáté troubě zapečeme. Na závěr vejce přelijeme rajčatovou šťávou, necháme prohřát a podáváme.