Omáčka caccietore s kuřetem

Ingredience


Bazalka 2 kávová lžička
Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kuře 1 ks
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oregano čerstvé 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 150 ml
Vývar drůbeží 150 ml
Žampiony čerstvé 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se solí, žampiony nakrájíme na čtvrtky, oregano, petrželovou nať a bazalku nasekáme najemno.
  2. Kuře rozdělíme na porce a položíme kůží dolů do velké pánve s rozpáleným olejem. Porce opékáme po jedné straně 3-4 minuty, otočíme je a stejnou dobu restujeme i z druhé strany. Vyjmeme je a místo nich do pánve vložíme do pánve cibuli a česnek, restujeme 2-3 minuty, přidáme žampiony a za stálého míchání opékáme další 1 minutu. Přilijeme víno a vinný ocet a vaříme, dokud se obsah pánve nevyvaří na polovinu původního množství.
  3. Přidáme připravené zelené koření, bobkový list a rajčata. Dobře promícháme, aby se rajčata rozpadla na kousky, Opepříme, přisladíme, přilijeme vývar a vložíme porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a necháme 1 hodinu dusit.
  4. Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.