Omáčka caccietore s kuřetem
Ingredience
Bazalka |
2 kávová lžička |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kuře |
1 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
150 ml |
Vývar drůbeží |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
225 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se solí, žampiony nakrájíme na čtvrtky, oregano, petrželovou nať a bazalku nasekáme najemno.
- Kuře rozdělíme na porce a položíme kůží dolů do velké pánve s rozpáleným olejem. Porce opékáme po jedné straně 3-4 minuty, otočíme je a stejnou dobu restujeme i z druhé strany. Vyjmeme je a místo nich do pánve vložíme do pánve cibuli a česnek, restujeme 2-3 minuty, přidáme žampiony a za stálého míchání opékáme další 1 minutu. Přilijeme víno a vinný ocet a vaříme, dokud se obsah pánve nevyvaří na polovinu původního množství.
- Přidáme připravené zelené koření, bobkový list a rajčata. Dobře promícháme, aby se rajčata rozpadla na kousky, Opepříme, přisladíme, přilijeme vývar a vložíme porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a necháme 1 hodinu dusit.
- Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.