Pálivé kuřecí řízky s broskvemi
Ingredience
Broskve |
450 g |
Kuřecí prsa |
350 g |
Máta |
1 polévková lžíce |
Ocet jablečný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor, vložíme do misky, zalijeme jablečným octem a zamícháme. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, nakrájíme na 3-4 proužky, vložíme do marinády, promícháme, mísu přiklopíme a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.
- Broskve vložíme na 2 minuty do vřelé vody, oloupeme je, rozpůlíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.
- Kuře vyjmeme, marinádu scedíme a dáme ji stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme marinované plátky kuřete a restujeme 5-7 minut. Vyjmeme je z pánve, odložíme na horký talíř a udržujeme je v teple.
- Do pánve nalijeme marinádu a víno, osolíme a opepříme. Směs přivedeme k varu, přidáme broskve a bez míchání je necháme na mírném ohni prohřát. Nakonec posypeme lístky máty nasekané nadrobno. Když se lístky scvrknou a změní barvu, pánev odstavíme.
- Kousky kuřete rozložíme na talíř, na ně položíme kousky broskví, zalijeme omáčkou a ozdobíme větvičkami čerstvé máty.
- Podáváme s pečivem na zeleném salátu, nebo se sezonní zeleninou.