Kuřecí řízky na smetaně a žampionech

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Dolin - Vermouth 3 polévková lžíce
Kuřecí prsa 800 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Šalotka 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsní maso rozdělíme na řízky, zlehka naklepeme, nakrájíme na tenké proužky, osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi rozpustíme polovinu másla, vložíme proužky kuřete a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, dokud maso nezměkne.
  2. Maso vyjmeme z pánve, položíme na horký talíř a udržujeme v teple.
  3. Do pánve přidáme druhou polovinu másla, šalotku nakrájenou nadrobno, na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání restujeme 5-10 minut.
  4. Zalijeme vermutem, přidáme smetanu a nadrobno nasekanou bazalku. Zamícháme, přidáme proužky kuřete a směs na mírném ohni prohřejeme. Již nevaříme.
  5. Podáváme s těstovinami ozdobené celými lístky bazalky.