Kuřecí řízky na smetaně a žampionech
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Dolin - Vermouth |
3 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
800 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Šalotka |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsní maso rozdělíme na řízky, zlehka naklepeme, nakrájíme na tenké proužky, osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi rozpustíme polovinu másla, vložíme proužky kuřete a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, dokud maso nezměkne.
- Maso vyjmeme z pánve, položíme na horký talíř a udržujeme v teple.
- Do pánve přidáme druhou polovinu másla, šalotku nakrájenou nadrobno, na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání restujeme 5-10 minut.
- Zalijeme vermutem, přidáme smetanu a nadrobno nasekanou bazalku. Zamícháme, přidáme proužky kuřete a směs na mírném ohni prohřejeme. Již nevaříme.
- Podáváme s těstovinami ozdobené celými lístky bazalky.