Chilli fazole s mletým masem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
25 g |
Cibule |
60 g |
Fazole červené sterilované |
500 g |
Kmín římský |
20 g |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej slunečnicový |
25 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g |
Sůl |
15 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- V pánvi rozpálíme olej, přiložíme mleté maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva nevydusí na tuk, maso rozdrobíme vařečkou a osmahneme. Přisypeme cibuli s česnekem, mleté chilli koření, sůl a římský kmín. Promícháme, orestujeme, zasypeme trochou mouky, přidáme naložená rajčata z konzervy i s nálevem, přimícháme nakládané fazole a dusíme, až se tekutina téměř odpaří a pokrm zhoustne.
- Pokrm rozdělíme na talíře a ještě teplý podáváme.