Chilli fazole s mletým masem

Chilli fazole s mletým masem - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 25 g
Cibule 60 g
Fazole červené sterilované 500 g
Kmín římský 20 g
Maso mleté - mix 500 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Olej slunečnicový 25 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 250 g
Sůl 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. V pánvi rozpálíme olej, přiložíme mleté maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva nevydusí na tuk, maso rozdrobíme vařečkou a osmahneme. Přisypeme cibuli s česnekem, mleté chilli koření, sůl a římský kmín. Promícháme, orestujeme, zasypeme trochou mouky, přidáme naložená rajčata z konzervy i s nálevem, přimícháme nakládané fazole a dusíme, až se tekutina téměř odpaří a pokrm zhoustne.
  3. Pokrm rozdělíme na talíře a ještě teplý podáváme.