Hovězí maso po marocku
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Koření Orientální |
1.5 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
60 g |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
2.5 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kostky nakrájené hovězí maso rychle orestujeme ve větší pánvi na polovině oleje. Vyjmeme a odložíme.
- Do pánve přilijeme druhou půlku oleje, přihodíme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a na středním plameni zesklovatíme. Vmícháme marocké koření, mletý korinadr, nakrájená oloupaná konzervovaná rajčata a hovězí vývar; vrátíme orestované maso, přikryjeme a 20 minut dusíme. Potom přidáme silné plátky mrkve a ještě 15-20 minut dusíme, je-li potřeba, můžeme dolít hovězí vývar, nakonec vmícháme čerstvý koriandr. Jídlo je hotové, máme-li maso a zeleninu měkké.