Hovězí maso po marocku

Ingredience


Česnek 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 750 g
Hovězí vývar základní 125 ml
Koření Orientální 1.5 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 60 g
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový extra panenský 2.5 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kostky nakrájené hovězí maso rychle orestujeme ve větší pánvi na polovině oleje. Vyjmeme a odložíme.
  2. Do pánve přilijeme druhou půlku oleje, přihodíme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a na středním plameni zesklovatíme. Vmícháme marocké koření, mletý korinadr, nakrájená oloupaná konzervovaná rajčata a hovězí vývar; vrátíme orestované maso, přikryjeme a 20 minut dusíme. Potom přidáme silné plátky mrkve a ještě 15-20 minut dusíme, je-li potřeba, můžeme dolít hovězí vývar, nakonec vmícháme čerstvý koriandr. Jídlo je hotové, máme-li maso a zeleninu měkké.