Japonský hovězí steak na křenu
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička sušená |
0.25 kávová lžička |
Cibule |
150 g |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Křen |
50 g |
Olej olivový |
80 ml |
Omáčka sójová |
80 ml |
-
Doba přípravy: 130 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso naporcujeme na 4 steaky o váze přibližně 150 g a vložíme do nekovové misky, ve které jsme před tím připravili marinádu smícháním sojové omáčky s olivovým olejem, čerstvě nastrouhaným křenem, nasekaným česnekem, nadrobno pokrájenou cibulkou a rozdrcenými chilli papričkami. V této směsi porce masa řádně prohněteme a necháme na chladném místě 2 hodiny marinovat. Poté, co je maso řádně odleželé v marinádě, potřeme dno pánve olejem rozpálíme na co nejvyšší teplotu a vložíme porce masa (bez marinády). Grilujeme přibližně 7 minut z každé strany. Hotové steaky podáváme na předem vyhřátých talířích, přelijeme je malým množstvím marinády s kopečkem strouhaného křenu.