Japonský hovězí steak na křenu

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička sušená 0.25 kávová lžička
Cibule 150 g
Hovězí maso zadní 600 g
Křen 50 g
Olej olivový 80 ml
Omáčka sójová 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso naporcujeme na 4 steaky o váze přibližně 150 g a vložíme do nekovové misky, ve které jsme před tím připravili marinádu smícháním sojové omáčky s olivovým olejem, čerstvě nastrouhaným křenem, nasekaným česnekem, nadrobno pokrájenou cibulkou a rozdrcenými chilli papričkami. V této směsi porce masa řádně prohněteme a necháme na chladném místě 2 hodiny marinovat. Poté, co je maso řádně odleželé v marinádě, potřeme dno pánve olejem rozpálíme na co nejvyšší teplotu a vložíme porce masa (bez marinády). Grilujeme přibližně 7 minut z každé strany. Hotové steaky podáváme na předem vyhřátých talířích, přelijeme je malým množstvím marinády s kopečkem strouhaného křenu.