Hovězí maso na červeném víně s oreganem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Hovězí svíčková |
750 g |
Hovězí vývar základní |
185 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 kávová lžička |
Víno červené |
80 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo a ostrou hořčici smícháme, směsí potřeme hovězí svíčkovou, smažíme na silném plameni 2 - 3 minuty ze všech stran, přitom dbáme anto, aby se hořčice nepřipálila. Orestované maso vybereme z pánve a odložíme.
- Na středním ohni rozpálíme olivový olej, na něm 4 minuty restujeme svazek jemně nakrájené jarní cibulky, hotové vyndáme a odložíme.
- Připravíme vinnou směs z rozetřeného česneku a červeného vína, které necháme na pánvi trochu odpařit. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčatový protlak a sušené oregano; po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme - 3 minuty.
- Předem orestované maso a cibulku narovnáme do hliněné mísy na zapékání (nebo skleněné, protože šťáva z masa se neodpaří), polijeme vinnou směsí. Mísu poté překryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 40 - 45 minut.
- Upečené maso nakrájíme na plátky, přidáme jarní cibulku a omáčku.