Hovězí maso na červeném víně s oreganem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Hovězí svíčková 750 g
Hovězí vývar základní 185 ml
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 kávová lžička
Víno červené 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo a ostrou hořčici smícháme, směsí potřeme hovězí svíčkovou, smažíme na silném plameni 2 - 3 minuty ze všech stran, přitom dbáme anto, aby se hořčice nepřipálila. Orestované maso vybereme z pánve a odložíme.
  2. Na středním ohni rozpálíme olivový olej, na něm 4 minuty restujeme svazek jemně nakrájené jarní cibulky, hotové vyndáme a odložíme.
  3. Připravíme vinnou směs z rozetřeného česneku a červeného vína, které necháme na pánvi trochu odpařit. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčatový protlak a sušené oregano; po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme - 3 minuty.
  4. Předem orestované maso a cibulku narovnáme do hliněné mísy na zapékání (nebo skleněné, protože šťáva z masa se neodpaří), polijeme vinnou směsí. Mísu poté překryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 40 - 45 minut.
  5. Upečené maso nakrájíme na plátky, přidáme jarní cibulku a omáčku.