Plátky vařených vajec v cibulové omáčce
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
800 ml |
Vývar drůbeží |
400 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
- Na másle zpěníme kolečka cibule, vmícháme mouku, usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou, kterou do jíšky pečlivě zašleháme, vaříme následně alespoň 15 minut za stálého míchání. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme octem. Na závěr necháme v omáčce prohřát plátky vajec.