Plátky vařených vajec v cibulové omáčce

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 800 ml
Vývar drůbeží 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
  2. Na másle zpěníme kolečka cibule, vmícháme mouku, usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou, kterou do jíšky pečlivě zašleháme, vaříme následně alespoň 15 minut za stálého míchání. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme octem. Na závěr necháme v omáčce prohřát plátky vajec.