Makrela smažená v lískových oříšcích

Ingredience


Chléb konzumní 4 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Makrela - filety 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka tatarská 100 g
Ořechy lískové 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ořechy nasekáme, v míse je smícháme s rozdrobenou chlebovou střídkou. Do další mísy nasypeme mouku, smíchanou s pepřem a solí, ve třetí nádobě rozšleháme vejce. Filety z ryby nakrájíme na kousky, postupně obalíme v mouce, vejci a oříškové směsi.
  2. Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme rybu a po všech stranách přibližně 5 minut smažíme do zlatova. Necháme okapat na papírové utěrce, uchováme teplé.
  3. Hotové porce rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, přelijeme tatarskou omáčkou a podáváme.