Filety z mníka mořského se zeleninou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Mník |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar rybí |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzenou slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, drobně nasekáme, smícháme s mletou paprikou a dáme stranou. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme zbytky po stopkách, odstraníme semena a bílé vnitřky a papriky nakrájíme na tenké proužky. V 1kávové lžičce oleje opečeme slaninu dosklovita. Přidáme nasekanou cibuli s mletou paprikou a krátce opečeme. Přimícháme mouku a zalijeme zeleninovým vývarem nebo rybím fondem. Za stálého míchání směs povaříme a udržujeme teplou.
- Rybí filety opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. Filety protáhneme rozkvedlaným vejcem a na zbývajícím horkém oleji po obou stranách opékáme dozlatova asi 6minut. Dáme na mísu a udržujeme ve vyhřáté troubě teplé. Kroužky cibule, proužky papriky a žampióny podusíme na oleji, v kterém jsme opékali filety. Okořeníme solí a rozložíme na rybí filety. Přelijeme cibulovou omáčkou a posypeme petrželí.