Filety z mníka mořského se zeleninou

Ingredience


Cibule 2 ks
Citrony 0.5 ks
Mník 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Slanina vepřová 100 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vývar rybí 150 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzenou slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, drobně nasekáme, smícháme s mletou paprikou a dáme stranou. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme zbytky po stopkách, odstraníme semena a bílé vnitřky a papriky nakrájíme na tenké proužky. V 1kávové lžičce oleje opečeme slaninu dosklovita. Přidáme nasekanou cibuli s mletou paprikou a krátce opečeme. Přimícháme mouku a zalijeme zeleninovým vývarem nebo rybím fondem. Za stálého míchání směs povaříme a udržujeme teplou.
  2. Rybí filety opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. Filety protáhneme rozkvedlaným vejcem a na zbývajícím horkém oleji po obou stranách opékáme dozlatova asi 6minut. Dáme na mísu a udržujeme ve vyhřáté troubě teplé. Kroužky cibule, proužky papriky a žampióny podusíme na oleji, v kterém jsme opékali filety. Okořeníme solí a rozložíme na rybí filety. Přelijeme cibulovou omáčkou a posypeme petrželí.