Dušená rýže basmati s uzeným sleděm a vejci

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 75 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 8 polévková lžíce
Rýže Basmati 250 g
Sleď čerstvý 600 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži důkladně propláchneme vodou, uvaříme dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo.
  2. Sledě vložíme do misky a přelijeme vroucí vodou. Po 5 minutách vyjmeme a necháme okapat. Stáhneme kůži, odstraníme kůstky a maso nakrájíme.
  3. Cibuli pokrájíme najemno a cca 4 minuty orestujeme ve velké pánvi na 2 lžících másla. Vmícháme připravenou rýži, vejce, uzené sledě, nasekanou petrželku, citronovou šťávu a zbytek másla. Ochutíme solí a pepřem a prohřejeme.
  4. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.