Dušená rýže basmati s uzeným sleděm a vejci
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
75 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
8 polévková lžíce |
Rýže Basmati |
250 g |
Sleď čerstvý |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži důkladně propláchneme vodou, uvaříme dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo.
- Sledě vložíme do misky a přelijeme vroucí vodou. Po 5 minutách vyjmeme a necháme okapat. Stáhneme kůži, odstraníme kůstky a maso nakrájíme.
- Cibuli pokrájíme najemno a cca 4 minuty orestujeme ve velké pánvi na 2 lžících másla. Vmícháme připravenou rýži, vejce, uzené sledě, nasekanou petrželku, citronovou šťávu a zbytek másla. Ochutíme solí a pepřem a prohřejeme.
- Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.