Ztracená vejce se strouhankou a křenem
Ingredience
Křen |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
800 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V pánvi na másle osmažíme prosátou strouhanku do zlatova. Křen jemně nastrouháme, máslo rozpustíme.
- Do vroucí vody s octem a solí pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
- Vejce servírujeme na nahřátých talířích, zasypeme strouhankou, křenem a přelijeme máslem.