Dušená parmice se zeleninou a sezamovým olejem
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Parmice |
1 kg |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu očistíme, vykucháme a na obou stranách uděláme napříč čtyři hluboké zářezy. Olej smícháme se sójovou omáčkou, směsí důkladně potřeme rybu zvenku i zevnitř. Posléze ji zakryjeme a necháme cca 30 minut odležet v lednici.
- Mezitím smícháme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, cibulky a strouhaný zázvor. Polovinu této směsi rozprostřeme na velký plát alobalu. Položíme na něj rybu, posypeme zbytkem zeleniny a pokapeme zbylou marinádou. Alobal zavineme do balíčku, vložíme do kastrolu na dušení ryb a přibližně 20 minut dusíme. Maso musí být propečené, ale stále pevné.
- V pánvičce rozpálíme sezamový olej, rybu jím pokapeme, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.