Dušená parmice se zeleninou a sezamovým olejem

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Parmice 1 kg
Sůl 0.5 kávová lžička
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu očistíme, vykucháme a na obou stranách uděláme napříč čtyři hluboké zářezy. Olej smícháme se sójovou omáčkou, směsí důkladně potřeme rybu zvenku i zevnitř. Posléze ji zakryjeme a necháme cca 30 minut odležet v lednici.
  2. Mezitím smícháme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, cibulky a strouhaný zázvor. Polovinu této směsi rozprostřeme na velký plát alobalu. Položíme na něj rybu, posypeme zbytkem zeleniny a pokapeme zbylou marinádou. Alobal zavineme do balíčku, vložíme do kastrolu na dušení ryb a přibližně 20 minut dusíme. Maso musí být propečené, ale stále pevné.
  3. V pánvičce rozpálíme sezamový olej, rybu jím pokapeme, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.