Topinky se ztracenými vejci a houbami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Kmín mletý |
1 špetka |
Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
600 ml |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky, cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- Slaninu s cibulí zpěníme, přidáme žampiony, kmín, pepř, sůl, petrželovou nať a smažíme. Poté odložíme a udržujeme v teple.
- Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
- Mezitím na oleji osmažíme plátky chleba, které zlehka potřeme česnekem.
- Na nahřátých talířích podáváme houbovou směs se ztraceným vejcem a topinkou.