Topinky se ztracenými vejci a houbami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb konzumní 4 krajíc
Cibule 1 ks
Kmín mletý 1 špetka
Ocet kvasný lihový 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 600 ml
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky, cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
  2. Slaninu s cibulí zpěníme, přidáme žampiony, kmín, pepř, sůl, petrželovou nať a smažíme. Poté odložíme a udržujeme v teple.
  3. Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
  4. Mezitím na oleji osmažíme plátky chleba, které zlehka potřeme česnekem.
  5. Na nahřátých talířích podáváme houbovou směs se ztraceným vejcem a topinkou.