Krevety restované na zázvoru s hrachovými lusky a mangem

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Hrachové lusky 200 g
Krevety tygří - loupané 200 g
Mango 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Zázvor celý 1.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety oloupeme, propláchneme vodou a necháme okapat, ve woku rozpálíme olej, přidáme na jemno nastrouhaný zázvor a krevety, cca 2 minuty restujeme. Krevety musí začít růžovět.
  2. Přisypeme očištěné hrachové lusky a na kolečka nakrájené jarní cibulky, smažíme do změknutí.
  3. Na závěr přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené mango, dochutíme sójovou omáčkou, cca 1 minutu prohřejeme. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.