Hovězí roštěná na houbách s červeným vínem

Ingredience


Bujón hovězí 1 ks
Česnek 2 stroužek
Houby čerstvé 260 g
Houby sušené 15 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Máslo čerstvé 85 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 3 kávová lžička
Tymián sušený 1 kávová lžička
Víno červené 85 ml
Voda pitná 90 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí roštěnou nakrájíme na tenké plátky, osolíme a osmahneme na 30 g másla přibližně 3 minuty z každé strany. Hotové plátky masa zabalíme do alobalu, uložíme do teplé trouby.
  2. Sušené houby (které jsme předem zalili na 15 minut vroucí vodou) slijeme, vodu dáme stranou a společně s čerstvými houbami, česnek a tymiánem smažíme na 30 g másla, dokud čerstvé houby nezměknou. Přilijeme víno a houbovou směs 2 minuty povaříme. Mezitím smícháme vodu se sušených hub s hovězím bujónem, přidáme ji k houbám a ještě přibližně 3 minuty vaříme. Nakonec přidáme zbylé máslo, pepř a hotovou šťávou přeléváme plátky hovězího.