Hovězí roštěná na houbách s červeným vínem
Ingredience
Bujón hovězí |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Houby čerstvé |
260 g |
Houby sušené |
15 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Máslo čerstvé |
85 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
3 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Víno červené |
85 ml |
Voda pitná |
90 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí roštěnou nakrájíme na tenké plátky, osolíme a osmahneme na 30 g másla přibližně 3 minuty z každé strany. Hotové plátky masa zabalíme do alobalu, uložíme do teplé trouby.
- Sušené houby (které jsme předem zalili na 15 minut vroucí vodou) slijeme, vodu dáme stranou a společně s čerstvými houbami, česnek a tymiánem smažíme na 30 g másla, dokud čerstvé houby nezměknou. Přilijeme víno a houbovou směs 2 minuty povaříme. Mezitím smícháme vodu se sušených hub s hovězím bujónem, přidáme ji k houbám a ještě přibližně 3 minuty vaříme. Nakonec přidáme zbylé máslo, pepř a hotovou šťávou přeléváme plátky hovězího.