Zapečená ztracená vejce s bramborovou kaší

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Ocet kvasný lihový 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 40 ml
Sýr Čedar 60 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 600 ml
Brambory 500 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko plnotučné 130 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
  2. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté brambory slijeme, rozšťoucháme se syrovým máslem a teplým mlékem dohladka.
  3. Kaši vložíme do olejem vymazané zapékací mísy, uhladíme, navrch položíme okapaná ztracená vejce, přelijeme rozpuštěným máslem a zapečeme v předehřáté troubě. Před dopečením posypeme směs nahrubo strouhaným sýrem a necháme ho rozpustit.