Zapečená ztracená vejce s bramborovou kaší
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
40 ml |
Sýr Čedar |
60 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
600 ml |
Brambory |
500 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko plnotučné |
130 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
- Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté brambory slijeme, rozšťoucháme se syrovým máslem a teplým mlékem dohladka.
- Kaši vložíme do olejem vymazané zapékací mísy, uhladíme, navrch položíme okapaná ztracená vejce, přelijeme rozpuštěným máslem a zapečeme v předehřáté troubě. Před dopečením posypeme směs nahrubo strouhaným sýrem a necháme ho rozpustit.