Steaky s máslem piri piri
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Hovězí maso zadní |
1200 g |
Koření piri piri |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse mícháme do hladka změklé máslo s prolisovanýkm česnekem, kořením piri piri a sušenou petrželovou natí. Umíchanou směs zabalíme do potravinové fólie, pevně zatočíme a dáme do chladničky ztuhnout.
- Steaky z roštěné (kus o váze asi 300 g) osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem, poté grilujeme z obou stran 3 minuty, chceme-li steaky víc propečené, opékáme déle. Na opečené steaky klademe plátky ztuhlého másla.