Steaky s máslem piri piri

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Hovězí maso zadní 1200 g
Koření piri piri 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 80 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse mícháme do hladka změklé máslo s prolisovanýkm česnekem, kořením piri piri a sušenou petrželovou natí. Umíchanou směs zabalíme do potravinové fólie, pevně zatočíme a dáme do chladničky ztuhnout.
  2. Steaky z roštěné (kus o váze asi 300 g) osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem, poté grilujeme z obou stran 3 minuty, chceme-li steaky víc propečené, opékáme déle. Na opečené steaky klademe plátky ztuhlého másla.