Vařená vejce se sardelovou pěnou
Ingredience
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sardelová pasta |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
800 ml |
Cibule |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Majonéza |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme.
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky.
- V míse žloutky utřeme s máslem, vmícháme hořčici a sardelovou past, směs vyšleháme do pěny. Cukrářským sáčkem ozdobně plníme bílky.
- Podáváme na salátových listech a přelijeme ochucenou majonézou.
- Majonézu smícháme s cibulí, petrželovou natí, cukrem, citronovou šťávou, pepřem a solí.