Vařená vejce se sardelovou pěnou

Ingredience


Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Salát hlávkový 1 ks
Sardelová pasta 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 800 ml
Cibule 0.5 ks
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Majonéza 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme.
  2. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky.
  3. V míse žloutky utřeme s máslem, vmícháme hořčici a sardelovou past, směs vyšleháme do pěny. Cukrářským sáčkem ozdobně plníme bílky.
  4. Podáváme na salátových listech a přelijeme ochucenou majonézou.
  5. Majonézu smícháme s cibulí, petrželovou natí, cukrem, citronovou šťávou, pepřem a solí.