Jehněčí maso na zelenině

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Brambory 350 g
Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 10 ks
Hrášek 250 g
Jehněčí maso 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rozmarýn sušený 2 kávová lžička
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 80 ml
Vývar drůbeží 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme hladkou mouku se solí a pepřem, v této směsi obalíme na kostky (cca 3 x 3 cm) nakrájené jehněčí plátky.
  2. Na silném plameni rozpálíme ve větší pánvi lžíci olivového oleje, vložíme obalené kostky masa a opékáme 3 - 4 minuty (do zhnědnutí), poté je vyjmeme a odložíme stranou.
  3. Na rozpáleném zbytku oleje osmažíme do zlatova svazek jarních cibulek, rozpůlených a bez natě. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájené plátky slaniny, smažíme přibližně 2 minuty. Přilejeme bílé víno, drůbeží vývar, přidáme bobkový list, sušený rozmarýn, rajčatový protlak, malé nové brambory a opečené jehněčí maso. Po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 2 minuty. Přimícháme na plátky nakrájenou větší mrkev, hrášek a ještě 30 minut dusíme. Před podáváním vmícháme jemně nasekanou petrželku.