Jehněčí maso na zelenině
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Brambory |
350 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
10 ks |
Hrášek |
250 g |
Jehněčí maso |
750 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rozmarýn sušený |
2 kávová lžička |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
80 ml |
Vývar drůbeží |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme hladkou mouku se solí a pepřem, v této směsi obalíme na kostky (cca 3 x 3 cm) nakrájené jehněčí plátky.
- Na silném plameni rozpálíme ve větší pánvi lžíci olivového oleje, vložíme obalené kostky masa a opékáme 3 - 4 minuty (do zhnědnutí), poté je vyjmeme a odložíme stranou.
- Na rozpáleném zbytku oleje osmažíme do zlatova svazek jarních cibulek, rozpůlených a bez natě. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájené plátky slaniny, smažíme přibližně 2 minuty. Přilejeme bílé víno, drůbeží vývar, přidáme bobkový list, sušený rozmarýn, rajčatový protlak, malé nové brambory a opečené jehněčí maso. Po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 2 minuty. Přimícháme na plátky nakrájenou větší mrkev, hrášek a ještě 30 minut dusíme. Před podáváním vmícháme jemně nasekanou petrželku.