Bramborový salát s plněnými vejci

Ingredience


Brambory 150 g
Celer bulvový 50 g
Cibule 0.5 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 60 g
Majonéza 100 g
Mrkev kořen 50 g
Okurky nakládané 80 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kořen 50 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 1000 ml
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 600 ml
Zakysaná smetana 200 ml
Cukr krupice 1 kávová lžička
Majonéza 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 50 g
Sůl 2 špetka
Víno bílé 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořenovou zeleninu, brambory a vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout. Uvařená vejce oloupeme, vyjmeme žloutky a vložíme do mísy. Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky,odložíme do jiné mísy. Cibuli nakrájíme na jemno, hrášek slijeme, necháme okapat.
  2. Brambory se zeleninou, cibulí a hráškem osolíme, opepříme, přidáme na kostičky pokrájené okurky a vmícháme majonézu. Salát dobře promícháme.
  3. Žloutky v misce utřeme se solí,přimícháme hořčici, smetanu, cukr a získáme hladký krém.
  4. Žloutkovou směsí naplníme bílky. Servírovací mísu vyložíme bramborovým salátem, poklademe plněnými vejci, přelijeme ochucenou majonézou, kterou připravíme smícháním majonézy se smetanou, vínem, solí, pepřem, cukrem a drobně posekanou petrželovou natí