Bramborový salát s plněnými vejci
Ingredience
Brambory |
150 g |
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
0.5 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
60 g |
Majonéza |
100 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Okurky nakládané |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kořen |
50 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
1000 ml |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
600 ml |
Zakysaná smetana |
200 ml |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Majonéza |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
50 g |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
40 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kořenovou zeleninu, brambory a vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout. Uvařená vejce oloupeme, vyjmeme žloutky a vložíme do mísy. Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky,odložíme do jiné mísy. Cibuli nakrájíme na jemno, hrášek slijeme, necháme okapat.
- Brambory se zeleninou, cibulí a hráškem osolíme, opepříme, přidáme na kostičky pokrájené okurky a vmícháme majonézu. Salát dobře promícháme.
- Žloutky v misce utřeme se solí,přimícháme hořčici, smetanu, cukr a získáme hladký krém.
- Žloutkovou směsí naplníme bílky. Servírovací mísu vyložíme bramborovým salátem, poklademe plněnými vejci, přelijeme ochucenou majonézou, kterou připravíme smícháním majonézy se smetanou, vínem, solí, pepřem, cukrem a drobně posekanou petrželovou natí