Vařená vejce s ředkvičkami plněná křenem

Ingredience


Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Křen 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Ředkvička 2 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 60 g
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce ve vodě uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky, křen a sýr nastrouháme na jemno, pažitku nasekáme nadrobno, omyté ředkvičky pokrájíme na plátky.
  2. V míse utřeme máslo se žloutky a hořčicí. Přimícháme křen, sůl a vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem naplníme směsí bílky.
  3. Plněná vejce podáváme posypaná pažitkou a ozdobená plátky ředkviček.