Vařená vejce s ředkvičkami plněná křenem
Ingredience
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Křen |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Ředkvička |
2 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
60 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce ve vodě uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky, křen a sýr nastrouháme na jemno, pažitku nasekáme nadrobno, omyté ředkvičky pokrájíme na plátky.
- V míse utřeme máslo se žloutky a hořčicí. Přimícháme křen, sůl a vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem naplníme směsí bílky.
- Plněná vejce podáváme posypaná pažitkou a ozdobená plátky ředkviček.