Vařená vejce s bylinkovou náplní

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Omáčka tatarská 120 g
Pažitka 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky. Pažitku, tymián, petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme.
  2. V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí, přimícháme bylinky, vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem plníme bílky směsí.
  3. Plněná vejce podáváme přelitá tatarskou omáčkou.