Vařená vejce s bylinkovou náplní
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Omáčka tatarská |
120 g |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky. Pažitku, tymián, petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme.
- V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí, přimícháme bylinky, vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem plníme bílky směsí.
- Plněná vejce podáváme přelitá tatarskou omáčkou.