Plněná vejce pečená v listovém těstě

Ingredience


Hořčice kremžská 0.5 polévková lžíce
Listové těsto 300 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko plnotučné 200 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 12 ks
Voda pitná 1.5 l
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, petrželovou nať jemně nasekáme.
  2. Změklé máslo utřeme se solí a žloutky, přimícháme vymačkané rohlíky, hořčici, pepř a petrželovou nať. Směs řádně umícháme a poté jí naplníme bílky. Vždy dva spojíme do tvaru vejce a balíme do čtverců listového těsta, které jsme tence vyváleli a nakrájeli. Spoje těsta pevně stiskneme, vejce klademe na plech, vyložený pečicím papírem a těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne.