Plněná vejce pečená v listovém těstě
Ingredience
Hořčice kremžská |
0.5 polévková lžíce |
Listové těsto |
300 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
12 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Vejce slepičí |
1 ks |




-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, petrželovou nať jemně nasekáme.
- Změklé máslo utřeme se solí a žloutky, přimícháme vymačkané rohlíky, hořčici, pepř a petrželovou nať. Směs řádně umícháme a poté jí naplníme bílky. Vždy dva spojíme do tvaru vejce a balíme do čtverců listového těsta, které jsme tence vyváleli a nakrájeli. Spoje těsta pevně stiskneme, vejce klademe na plech, vyložený pečicím papírem a těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne.