Zapečené žampiony v sýrové omáčce

Ingredience


Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Žampiony čerstvé 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze 3 lžic másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zředíme mlékem a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a krátce podusíme na másle.
  3. Podušené žampiony vložíme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou.
  4. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
  5. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.