Smažený Ementál
Ingredience
Chléb výběrový |
4 krajíc |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Omáčka tatarská |
4 polévková lžíce |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
300 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýr nakrájíme na silnější plátky a obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném se solí a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi na rozpáleném másle smažíme sýr rychle po obou stranách dozlatova.
- Smažený Ementál podáváme vychladlý s tatarskou omáčkou a čerstvým chlebem.